Новини

Йордан Йовчев: „Най-лесният начин да започнете да спортувате е да се качите на велосипед“
2 Юни 2015
Йордан Йовчев: „Най-лесният начин да започнете да спортувате е да се качите на велосипед“

Йордан Йовчев е един от новите посланици на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Според него карането на колело може да се превърне в част от ежедневието ни и е изпитана рецепта за отпускане след натоварен работен ден. За успелия български гимнастик това е подходящ начин за поддържане на физическа кондиция, нещо, в което родителите трябва да възпитават децата си - да обръщат повече внимание на масовия спорт. „Човек, когато иска да кара велосипед и това нещо му доставя удоволствие,  намира къде и как. Да караш велосипед – то е кеф и е здраве.”, споделя Йовчев, който е сменил доста колела от дете и винаги намира време да покара в края на работната седмица.

Неговата  история с велосипед можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ai7o0QJGddU

 

 

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

 

„Аз карам велосипед – последвай ме“ през май месец:

Поради големия интерес към играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ организаторите удължават срока за събиране на печати от локациите до 15 юни. В нея може да се включи всеки жител или гост на София, като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях върху специално направена карта. Всеки, събрал 5-те печата, получава тениска, с която става Посланик на кампанията. Пълните условия на играта са в сайта на кампанията и на всяка една от партньорските локации. Партньори-локации в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

обратно към новини

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати