Новини

Владо Пенев: никога не си купих кола, но за сметка на това винаги съм имал колело
16 Юли 2015
Владо Пенев: никога не си купих кола, но за сметка на това винаги съм имал колело

За Владимир Пенев колелото е най-хубавият начин да разгледаш непознат град, особено ако има развита велосипедна мрежа. Въпреки това, той може да се похвали, че е  карал велосипед и на неочаквани места. Едно от тях е най-големият храмов комплекс в света Ангкор-Ват в Камбоджа, който е имал възможност да разгледа миналата година именно с колело. Вело турът през джунглата бил изключително вълнуващо и незабравимо изживяване.

„Научих се да карам колело, в центъра на София, преди много години на улицата. Тогава това беше възможно, за разлика от сега. Сега не е възможно да си намериш място да си паркираш колата, а камо ли  да пуснеш някое дете да се учи да кара колело на улицата. Но ето, аз бях от тези щастливи деца.“

Владимир Пенев се присъедини към посланиците за 2015-та, на инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която се провежда от MAXEUROPE и европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно“.

Дори като Министър на културата в служебното правителство от 2013-та година Владо Пенев се придвижваше с велосипед и не ползваше полагащите му се служебен автомобил и шофьор. През летните месеци, а и не само, ще можем да го видим качен на две колела.

Посланието му испомени от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук:

http://azkaram.eu/?article_id=63#posledovatel

обратно към новини

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати