Новини

Свилен от „Остава“: текстовете на песните се раждат,
16 Юни 2015
Свилен от „Остава“: текстовете на песните се раждат,

Вокалистът на група „Остава“, освен музиката, обича и да кара колело. Свилен Ноев се вдъхновява от движението и иска да сподели усещането за свобода, което велосипедът му дава с повече хора. Той е един от посланиците на инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която се провежда от MAXEUROPE и европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно“.

„Колелото, най-често го използвам, когато пиша текстове за албумите ни. Спомням си, че имах цяла седмица трип с колело. Когато записвахме албумът „Моно” трябваше да напиша 5-6 текста много бързо. Тогава отидох на гости при майка ми. По цял ден карах колело и слушах на слушалки парчетата, които нямаха текстове и така успях да ги напиша.”, споделя Свилен.

 

Посланието му и любопитни случки от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ai7o0QJGddU

 

 

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

 

обратно към новини

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати