Новини

Силвия Лулчева: аз съм от поколението, за което колело и часовник беше най-голямата награда в детството
22 Май 2015
Силвия Лулчева: аз съм от поколението, за което колело и часовник беше най-голямата награда в детството

Силвия Лулчева харесва европейските градове, в които велокултурата наистина е на почит и мисли, че София има потенциал да се превърне в столица на велосипедния транспорт.

За нея велосипедът има много важна роля в нашия живот и като набиращо популярност градско явление може сериозно да заличи някои от травмите, нанесени от мобилните телефони на поколението, което сега израства. „Средствата за комуникация са създадени уж хората да си общуват, но колкото повече мобилни устройства държим в ръка, толкова по-малко вдигаме поглед да видим човека отсреща.“.

 

Силвия е посланик на добра воля на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Самата тя се придвижва предимно с велосипед в града и се опитва да пренесе любовта към колелото и към дъщеря си и околните. Нейната история с велосипед можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=ai7o0QJGddU

 

 

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

 

„Аз карам велосипед – последвай ме“ през май месец:

Остават 10 дни до края на играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ, която се провежда в столицата до 31 май. В нея може да се включи всеки жител или гост на града, като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях върху специално направена карта. Всеки, събрал 5-те печата, получава тениска, с която става Посланик на кампанията. Пълните условия на играта са в сайта на кампанията и на всяка една от партньорските локации. Партньори-локации в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

обратно към новини

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати