Новини

„Аз карам велосипед – последвай ме!“
8 Април 2015
„Аз карам велосипед – последвай ме!“

„Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартира през 2014-та година като над 20 известни личности от различни сфери казват „ДА“ на карането на колело и застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

 

Посланици на второто издание на кампанията станаха Силвия Лулчева, Васил-Василев Зуека, Диляна Попова, Йордан Йовчев, Николай Урумов, Свилен Ноев, Владимир Пенев.  Популярните лица дават личен пример с подкрепата си за каузата. Те записаха своите истории с велосипед, за да вдъхновят повече хора да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци. Историите им можете да видите тук: www.azkaram.eu

 

България често попада на челни места в негативни класации по отношение на здравето и околната среда. Статистиката сочи, че 78% от българите не спортуват, а при работещите, този процент е 94%. Парадоксално е, че живеем в петата страна в ЕС по производство на велосипеди, а сме на дъното на класацията за каране на велосипед в града или за използването му за спорт и отдих.

 

Кампанията е инициирана от MAXEUROPE – производител на велосипеди, лидер у нас и с водещи позиции в Западна Европа, и има за цел да популяризира дългосрочно карането на велосипед в града. Тази година активностите се случат в партньорство с европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно” и агенцията, която я реализира - Интеримидж. „Придвижвай се разумно“ започна преди две години с различни акценти за придвижване в града от комбиниране на вървене пеша, градски транспорт, велосипед и личен автомобил, през преход към споделено пътуване с автомобил към финалния акцент за насърчаване на карането на велосипед в града.

 

Съвместните активности на родната и европейската кампания за лятото под шапката „Аз карам велосипед – последвай ме!“ стартираха с пресконференция в МОСВ през месец април, изложба с лицата на кампанията на открито в град  Пловдив и с игра за събиране на печати в София. Финалът на кампанията е голямо събитие на открито в град Пловдив с велошествие, изложба в град Пловдив и изложба в град София.

 

За повече посетете www.azkaram.eu и официалната Facebook страница, както и www.dothemix.bg.

обратно към новини

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати