Инициативи

5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ на Do The Right Mix
01 - 31 Май 2015
5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ на Do The Right Mix
придвижване с велосипед
София

КАУЗАТА за по-чисти градове и повече ползване на велосипед

България често попада на челни места в негативни класации по отношение на здравето и околната среда. Статистиката сочи, че 78% от българите не спортуват, 51% осъществяват лека физическа активност. Парадоксално е, че живеем в петата страна в ЕС по производство на велосипеди, а сме на дъното на класацията за каране на велосипед в града или за използването му за спорт и отдих.

 

Ние искаме да променим това и имаме нужда от Вашата подкрепа!

 

Много български звезди станаха наши посланици на колела.

Стани посланик и ти!

Разбери как на www.azkaram.eu

 

„Аз карам велосипед, последвай ме!“ е кампания, която цели да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния начин на живот, с надеждата това да стане част от ежедневието на повече хора в България. Кампанията се ораганизира от MAXEUROPE и maxbike.bg. Тази година проектът се реализира съвместно  с „Do the right mix – Придвижвай се разумно!“ - инициатива на Европейската комисия за насърчаване на природосъобразно придвижване в градска среда с координатор за България Министерство на околната среда и водите.

 

5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ е  част от съвместните ативности на „Аз карам велосипед, последвай ме!“ и „Do the Right Mix - Придвижвай се разумно!“.

Наши партньори в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

Карането на велосипед е начин на живот. Една толкова малка промяна в ежедневието ни може да се отрази положително на здравето ни и на околната среда.

·         Покажи съпричастността си и позицията си за по-чист, уреден и красив град

·         Дай пример колко е хубаво по-често да ползваме велосипеда като средство за придвижване

·         Събери печати от 5-те ни локации-партньори и стани част от нашите Посланици на велосипед

 

РЕГЛАМЕНТ:

5-те локации-партньори, които са част от инициативата, са обозначени с плакат. Във всяка от тях можете да получите карта, на която трябва да съберете всички 5 печата.

Обиколете всички локации-партньри от 1-ви до 31-ви май в работното им време и съберете печати от тях. Последната локация трябва да бъде шоуръмът на Maxbike, където ще отбележат Вашия последен 5-ти печат и в замяна на попълнената си карта ще получите подарък тениска „Аз карам велосипед – Последвай ме!“ . Предадените карти, съдържащи 5 печата и Вашите контакти, ще участват в томбола с допълнителни награди, осигурени от Maxbike.

5 ваучера, всеки на стойност 100 лв., за покупка от веломагазин  Маxbike

Тях ще изтеглим от всички предадени карти на случаен принцип в присъствието на нотариус и ще обявим късметлиите в началото на месец юни на www.azkaram.eu.

 

обратно към всички инициативи

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати