Инициативи

РЕГЛАМЕНТ за конкурс | ноември'14-февруари'15
05 Ноември - 12 Декември 2014
РЕГЛАМЕНТ за конкурс | ноември'14-февруари'15
събития
София

Конкурсът на тема споделено пътуване с автомобил в градска среда се  организира от „Do the right mix – придвижвай се разумно!“, информационна кампания на ЕК за устойчива градска мобилност, в партньорство с Академията за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

Крайният срок за подаване на снимка или кратко видео по темата е до 23:59 часа на 12 декември.

 

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА

Любители-фотографи и занимаващи се с кино, студенти или активни хора, които имат какво да кажат по отношение на споделеното пътуване в градска среда  чрез снимка или кратко видео.

Възраст: в конкурса могат да участват хора на възраст между 18 и 50 години. Няма ограничения за националност.

 

КАК ДА УЧАСТВАТЕ:

Изпратете ни на office@dothemix.bg вашите три имена, възраст, име на проекта и линк, на който е качена кандидатурата ви.

 

КАТЕГОРИИ И ИЗИСКВАНИЯ:

Всяка кандидатура се състои от един видео материал или една снимка с описание на проекта. Няма ограничение за брой кандидатури, подадени от едно лице, стига да са като отделни проекти.

 

Категория ВИДЕО:

Тип: илюстрация, анимация, игрално действие

Максимална продължителност: 60 секунди

Минимална резолюция: 320x240 пиксела

Препоръчителен формат: MPEG-4 на 640x480 резолюция с MP3 аудио (MPEG, 3GPP, MOV,

AVI, WMV и FLV формати са също допустими)

Трябва да са качени на произволно избрано място от вас място в интернет (dox, tranzit, wetransfer)  с регулиран достъп, а на горния мейл да ни изпратите линк за сваляне на материала.

 

Категория СНИМКА:

Тип: цифрова снимка, записана във формат JPEG; препоръчително е да е в AdobeRGB или sRGB цветни пространства, без CMYK

Дължина на кадъра: минимум 3000 пиксела
Резолюция: минимум 150 dpi

СРОКОВЕ:

Подаване на материали: проектите, изпратени по електронен път на office@dothemix.bg, се приемат до 23:59 часа на 12 декември.

Журиране: 10 януари – 31 януари

 

ЖУРИ:

Кандидатурите в двете категории ще бъдат прегледани и оценени от организаторите на конкурса и компетентно жури с председател проф. дн. Любомир Халачев, декан на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, и по един представител от:  Представителство на ЕК у нас и МОСВ - национален координатор на проекта в България.

 

НАГРАДИ И НАГРАЖДАВАНЕ

Първите трима, излъчени в категориите ВИДЕО и СНИМКА, ще получат материални награди.

Организаторите осигуряват награден фонд и поемат ангажимента да популяризират резултатите от конкурса. Наградите на шестимата финалисти ще бъдат връчени по време на официална церемония в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ на 18 февруари.

 

Селектирани фотографии и кадри от видео кандидатурите ще бъдат отпечатани за сметка на организаторите и представени на изложба на открито през пролетта на 2015-та в центъра на София.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Подадените проекти трябва да са авторски права и в тях да не е ползвана музика или материали, които нарушават авторско право или собственост.

 

Всеки участник се съгласява да предостави право за позлване на материалите с изрично цитиране на авторството му за публикуване, излагане на изложба, публично излъчване и качване на видеото (изцяло или частично) на електронните страници на кампанията (сайт и фейсбук страница) и други медийни канали на територията на страната за целите на популяризирането на кампанията и конкурса.

 

СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ

В цял свят начинът на придвижване, когато шофьор предоставя транспорт на един или няколко пътници, без нито един от участниците да има финансова печалба, е известен като „споделено пътуване“. Каузата на споделеното пътуване цели да спомогне, както за опазването на околната среда чрез намаляване на вредните емисии, така и за оптимизиране средствата за транспорт.

 

“Do the right mix – Придвижвай се разумно“ е двугодишната информационна кампания на Европейския съюз, която у нас се координира на национално ниво от Министерство на околната среда и водите и цели да обърне внимание на предимствата при комбинирането на различни видове придвижване – градски транспорт, велосипед, кола  и пеша. Основното й послание е, че с избора на комбиниран превоз хората могат да подобрят здравния си статус, да намалят разходите си за транспорт и да допринесат за по-чиста градска среда. Акцент в кампанията от октомври 2014-та до април 2015-та година е насърчаването на споделяне на личния автомобил с няколко пътника, които се движат по еднакъв маршрут. Партньор в тази кауза е успешната платформа за споделено пътуване у нас AHA!CAR, която съществува като сайт и приложение за мобилни телефони.

обратно към всички инициативи

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати