Инициативи

Музикален вело-парад на Ново бъдеще
15 Юни 2013
Музикален вело-парад на Ново бъдеще
придвижване с велосипед
Бургас

С подкрепата на Кампанията за устойчива градска мобилност на Европейската Комисия, СНЦ Ново бъдеще организира велошествие под наслов „Заедно можем да направим разликата“. Велошествието ще се състой в събота, 15. Юни 2013 г. в Морската градина на град Бургас.
Кампанията съвпада с Европейската седмица на устойчивата енергия и има за цел популяризиране предимствата на велосипедният транспорт в градска среда. Проекта има за цел да привлече вниманието на местната власт за подкрепата на велотранспорта, който би подобрил екологичният статус на градовете. С помощта на различни видови медии се включва заинтересованата младежка общност. Настоящият сайт за регистриране на участниците във велошествието е създаден по проекта. За най-активните участници за награда са подготвени Тениски и шапки с логото на кампанията. На участниците ще се раздават Брошури със съвети за безопасно велосипедиране. По този начин се предизвиква интереса на пасивните граждани и шофьори. Целта на кампанията е насърчаване на сътрудничеството между местната власт и гражданското общество за популяризиране на велотранспорта като устойчив транспорт в градска среда. За най-малките участници се организира състезание за безопасно каране на колело.
Кампания за устойчива градска мобилност на Европейската Комисия се финансира от програма „Интелегентна Енергия Европа“- Програма на Европейският съюз за не нетехнологични дейности в сферата на енергийната ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Източник: http://novobadeste.eu/

обратно към всички инициативи

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати