Инициативи

Пускат евтини карти за колела под наем
21 Юли 2013
Пускат евтини карти за колела под наем
придвижване с велосипед
Бургас

Любителите на велосипедите, които често се качват на колелетата под наем в Бургас, вече ще вадят по-малко пари за удоволствието да покарат. Общината в морския град пуска абонаментни карти с отстъпка за редовните клиенти на услугата „рент-а-байк”, която функционира от месец.

Предимството при картите е, че един час ще струва 80 стотинки, а не левче, а отчитането на цената за наема ще става до минута. Друго нововъведение е, че времето, през което се ползват велосипедите, ще се отчита електронно.

Досега отчитането ставаше на половин час, но вече няма да се чака, коментира пред burgasinfo.com Любомир Ковачев от общинското предприятие „Транспорт”.

Освен това до края на седмицата ще бъдат открити три нови велостанции. Те са на площад „Тройката” и в кварталите „Изгрев” и „Зорница”. Така ще останат само още три неактивни стоянки, чието откриване е планирано за началото на август, съобщи Ковачев.

За месеца, откакто я има услугата, все повече бургазлии въртят педали под наем. Туристите също яхват колелетата, но по-рядко. Засега на разположение на гражданите са 6 велостанции от общо 12 планирани.

Източник: Новинар

обратно към всички инициативи

Добави инициатива

Всички полета са задължителни
изпрати